OUDEREN OVERLIJDEN AAN EENZAAMHEID
DOOR LOCKDOWN

Door het coronavirus is de eenzaamheid onder ouderen groter dan ooit. Iedereen heeft zich in deze periode wel eens eenzaam gevoeld, maar dit gaat verder…

Door het coronavirus is de eenzaamheid onder ouderen groter dan ooit. Iedereen heeft zich in deze periode wel eens eenzaam gevoeld, maar dit gaat verder. In sommige verpleegtehuizen zijn er tijdens de eerste lock-down zelfs meer mensen gestorven aan de gevolgen van eenzaamheid en stress dan aan het COVID-19 virus…

Wij hebben het allemaal meegemaakt, de verpleegtehuizen en woongroepen die dicht gingen tijdens de eerste lock-down. Deze maatregelen waren bedoeld om ouderen zoveel mogelijk te beschermen tegen het COVID-19 virus, maar deze gevolgen had niemand verwacht. Iedereen is het er over eens, dit mag nooit meer gebeuren!

Eenzaamheid brengt meer met zich mee dan alleen dat vervelende gevoel. Langdurige eenzaamheid kan de kans op Alzheimer, een beroerte of hartaanval vergroten. Daarnaast komen er ook gezondheidsrisico’s bij kijken zoals slapenloosheid, angst en stress. Videobellen is niet voor iedereen de oplossing. Bijvoorbeeld, ouderen met dementie hebben hier moeite mee. Bij deze ouderen kan het zelfs voorkomen dat ze hun familie aan het einde van de lock-down niet meer herkennen.

Inmiddels staat de deur van de verpleegtehuizen en woongroepen weer open, maar voor hoelang? In deze onzekere tijden is de situatie in de verpleeghuizen verre van ideaal. Wij bieden met onze 24 uurs thuiszorg een alternatief voor u en uw dierbare.

Met 24 uurs zorg in huis krijgt u alle zorg die u nodig heeft, maar u kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. U of uw dierbare houdt de regie in eigen handen en kan op een veilige manier familie en vrienden blijven zien, uiteraard binnen de  maatregelen en adviezen van het RIVM.